Sinnebild logotyp
Carl Oscar, färggrann orange matlåda och pojke som håller i en grön burk

Carl Oscar

Carl Oscar designar prisvärda, funktionella vattenflaskor, matlådor och termosar med fokus på återanvändning och hållbarhet. Det är viktigt att produkterna har lång livslängd med så miljövänliga material som möjligt, sett till hela produktionsprocessen samt livslängden på produkten.

Linn här på Sinnebild har illustrerat alla de söta djur som pryder Carl Oscars produkter.

Illustrationer

Carl Oscars team om Linn:

“Djuren på våra barnprodukter är skapade exklusivt för Carl Oscar av illustratören Linn Eldin. Vi har lagt stort fokus på att våra barnvattenflaskor, termosar och matlådor ska tilltala barn i alla delar av världen och idag återfinns våra produkter i nästan 50 länder i alla världsdelar.

En härlig story bakom skapandet av djurillustrationerna är att vi år 2009 hade skrivit en lång och detaljerad beskrivning med vår bild av vad våra barnprodukter skulle förmedla samt att djurmönstret skulle kunna användas på en vattenflaska eller termos såväl som en mattermos, kylväska eller ryggsäck. Ett antal illustratörer skissade men ingen kunde skapa det vi ville. På första skissen från Linn såg djuren ut nästan exakt som de gör idag. Hon både förstod vad vi menade och kunde förvandla det till ett formspråk som blev helt rätt på första försöket.”

Andra case